Superligan i innebandy

Innebandy är en relativt nyetablerad sport i Sverige. På 1970-talet visade sig innebandy vara en populär aktivitet på bland annat landets fritidsgårdar. Till slut började diverse innebandyklubbar ploppa upp och först ut var Sala IBK som även var världens första innebandyklubb.

1981 bildades svenska innebandyförbundet och 1985 lyckades man få ett antagande till Riksidrottsförbundet. Vill du hitta fördjupad information om innebandyns historia kan du kika in här.

Den mest uppskattade liga i bandy att följa är Superligan. Den spelas av både herrar och damer. Lagens ranking och aktuella odds är enkla att hitta på NordicBet. Säsongen 1989/1990 startades den första herrligan. Ett exempel på en klubb som både har damer och herrar representerade är IBF Falun. Hemmaarenan är Falu-Kuriren Arena. I Dalarna med omnejd anses IBF Falun ha en dominerande ställning och de är ett givet motstånd att räkna med i Superligan. I den aktuella spelarstatistiken för herrar toppar två spelare från IBF Falun, nämligen Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström. Innebandymagazinet tillsammans med världens förbundskaptener samt internationell innebandymedia utser varje år världens bästa innebandyspelare. Inte helt otippat finns Rasmus Enström med på den senaste listan från 2012.

Det är 14 lag som tävlar i Superligan för herrar respektive damer. Storvreta IBK leder för tillfället tabellen för Superligan herrar. I botten finns Umeå City IBK och IK Sirius IBK.